Kom igång

Kul att du hittat hit och tack för ditt förtroende!
Nedan har vi beskrivit hur du går tillväga för att komma igång med dina körjournaler. Samtliga objekt som är markerade med en stjärna (*) är nödvändiga att ha tillhands innan du påbörjar registreringen. Objekt som inte är markerade är inte nödvändiga, däremot bra att ange för att få en komplett upplevelse utav tjänsten. 

Det är totalt tre stycken kategorier du behöver fylla i – Enheter, Fordon och Användare. Under varje kategori ser du vad du behöver för information, samt det som är viktigt att tänka på. Ska du registrera flera körjournaler upprepar du helt enkelt samma process. Tveka inte på att ringa oss vid eventuella funderingar!  

Registrera enhet
Enhetens IMEI-nummer*

Viktigt att tänka på:
1.) Viktigt att du fyller i IMEI-numret på enheterna korrekt så att systemet känner igen enheten. IMEI-numret hittar du på baksidan av samtliga enheter. 

Registrera fordon
Registreringsnummer på fordonet*
Drivmedel*
Nuvarande mätarställning på fordonet*
Bilmärke
Modell

Viktigt att tänka på:
1.) Här kommer du att para samman varje reg.nr med ett unikt IMEI-nummer (enhet). 

2.) Du behöver även ange korrekt drivmedel för fordonet. Eftersom milersättningen skiljer sig beroende på drivmedel så behöver detta vara korrekt så du som administratör på företaget får ut korrekt milersättning för samtliga fordon.

3.) Att ange nuvarande mätarställning på fordonet innebär att den mätarställningen du anger här, kommer vara den mätarställning systemet börjar räkna från.
Exempel: Anger du 10.000km, så behöver föraren som får enheten koppla in den och därefter åka sin första resa.

4.) Bilmärke och modell är inte viktigt för att något ska fungera. Däremot får du fin statistik över din bilpark om detta stämmer. 

Registrera förare
Förnamn*
Efternamn*
E-post*
Roll*
Förmånsbil eller Företagsbil*
Telefonnummer
Körkortstyp

Viktigt att tänka på
1.) E-posten blir förarens användarnamn som de använder för att logga in och få en länk för att välja sitt lösenord.

2.) Rollen avgör på vilket sätt användaren kan nyttja tjänsten.
Rollen “Användare” är en förare, oftast anställd som endast ser sina egna resor och fordon.
Rollen “Administratör” ser samtliga anställdas resor och har ett mer övergripande konto. 
Rollen “Administratör + Användare” är en person som ser samtliga anställdas resor men kan också vara förare på ett eller flera fordon själv. 

3.) Här väljer du vilket registreringsnummer föraren ska vara kopplad till. Tänk på att du vid det här laget har kopplat ett reg.nr till ett IMEI-nummer, så välj korrekt reg.nr så föraren är kopplad till just sitt fordon.
Om du inte vill koppla ett fordon till en förare så behöver du inte göra det. Då blir fordonet en poolbil som blir tillgänglig för samtliga på företaget att använda.

4.) Vad innebär Företagsbil och Förmånsbil?
Företagsbil
Denna typ av fordon registrerar alla resor som tjänsteresor, både föraren och företagets administratörer kan se och exportera samtliga tjänsteresor. Endast föraren kan se och exportera eventuella privatresor. En företagsbil syns både för administratören och användaren i kartfunktionen.

Förmånsbil
Denna typ av fordon registrerar alla resor som privatresor, både föraren och företagets administratörer kan se och exportera samtliga tjänsteresor. Endast föraren kan se och exportera sina privatresor. En förmånsbil syns inte på administratörens kartfunktion, den syns endast för den anställde. 

Föraren kan alltid ändra tjänsteresor till privatresor och tvärtom i appen eller dashboarden.

Vad händer nu?
1.) Så fort du tryckt “Lägg till” under “Lägg till användare” så skickas det ett mail till föraren där han får välja sitt lösenord. Deras användarnamn blir e-posten du avgav under “Lägg till användare”.

2.) Skulle användaren inte välja lösenord, eller glömma bort det och börja köra ett fordon med en enhet i så registreras resorna ändå. De finns alltid tillgängliga för administratörerna och för föraren så fort de valt lösenord. Inga resor försvinner med andra ord!

3.) Tänk på att länken de får är tillgänglig i 12 timmar. Försöker de trycka på den efteråt så fungerar den inte längre. Då behöver de trycka på “Glömt lösenord” och ange sin e-post så får de ett nytt likadant mail där de får ange ett nytt lösenord.